Житомирська міськрада звернеться до агенції із запобігання корупції

Житомирська міська рада на найближчій сесії звернеться до Національної агенції з питань запобігання корупції. Попросять роз’яснити, чи мають конфлікт інтересів депутати, які очолюють комунальні підприємства та установи. Відповідний проект рішення сесії оприлюднили на сайті міськради.

«На сесії Житомирської міської ради погоджуються питання щодо виділення коштів комунальним підприємствам та установам міської ради. Також з коштів, якими розпоряджається комунальне підприємство міської ради виплачується заробітна плата керівнику. Під час голосування за такі рішення на сесії міської ради виникає питання необхідності повідомлення про конфлікт інтересів та участі в прийнятті рішення», – йдеться у документі.

Тож автори звернення просять НАЗК пояснити, чи є конфлікт інтересів у голосуванні депутатів-керівників комунальних підприємств з даних питань.

Нагадаємо, що протягом 2017 року до Житомирської міської ради надійшло 26 заяв про конфлікт інтересів. Головний лікар однієї з лікарень області преміювала свою доньку та купувала у неї товар за кошти закладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *