Житомирянка пояснила міській владі, чому церква має бути окремо від політики

Житомирянка ввжає, що заходи, які організовують представники влади, недоречно поєднувати з релігійними. Відповідну петицію оприлюднили 3 січня.

«”Свобода світогляду, за Конституцією України, означає право мати власну позицію сприйняття світу, навколишнього середовища, сповідувати будь-яку релігію, або не сповідувати взагалі.” На мою думку на теперішній час відбулася історично важлива подія для самоствердження національної свідомості українців на релігійному рівні – відділення від російського патріархату, але це не має ніякого відношення для духовного розвитку та віри. Подальше поєднання політики та православної церкви може мати ряд негативних наслідків для громадян нашої держави. А саме: 1. Знецінення в очах народу високо моральних та духовних традицій, прирівняння їх до національно-ідейних. 2. Нав’язування окремої релігії викликає протест, розчарування та агресію в людей, що знаходяться в пошуках свого духовного шляху або поза вірою. 3. Надання переваги окремій церкві ставить інші церкви в підлеглу позицію на території нашої держави. Тому я вважаю, що державні заходи недоречно поєднувати з релігійними»,- написала авторка петиції Леся Миколаївна Яковлева.

Петиція має набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для її подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради. Електронні петиції повинні стосуватися питань, які відносяться до повноважень та компетенції міської ради.

Нагадаємо, на Житомирщині правоохоронці провели обшуки у кількох церквах регіону. На кладовищі затримали житомирянина, який вкрав з церкви скриньку з людськими пожертвами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *