Субсидію жителям області «даватимуть» грошима

Родини Житомирщини цього року будуть отримувати житлову субсидію у грошовій формі. Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації. У департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА інформують, що правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати.

«Монетизація відбуватиметься у три хвилі: з 1 січня цього року – для тих, хто вперше отримує пільги на оплату комунальних послуг, з 1 травня – для тих, хто вже раніше отримував субсидію, і з 1 жовтня – для всіх отримувачів житлової субсидії», – розповів директор департаменту Юрій Прокопець.

З 1 січня цього року усі громадяни, які звернуться за призначенням житлової субсидії з січня 2019 року отримуватимуть житлову субсидію у грошовій формі, а субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу (коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення) – готівкою, як і раніше через відділення уповноважених банків та поштові відділення зв’язку. Нікуди, крім управління соціального захисту населення, іти не потрібно.

«Для тих, хто подав документи на субсидію вперше – у січні 2019 року, після призначення субсидії оплата комунальних платежів відбуватиметься автоматично. На кожного одержувача субсидій, після опрацювання заяви на монетизацію, буде автоматично відкритий персональний обліковий запис у банку, на якому будуть відображатися житлові субсидії у грошовій формі. Тобто допомога надходитиме на персональний обліковий запис субсидіанта в Ощадбанк», – додали в ОДА.

Персональний обліковий запис матиме спеціальний режим використання: кошти першочергово будуть спрямовуватися на оплату послуг за тепло, спожитий газ, електроенергію й воду. Після закінчення опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуватимуться на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії. Рахунок кожному Ощадбанк відкриє автоматично, без додаткового звернення у банк.

Нагадаємо, за майже чверть мільйона безробітні житомиряни розповідатимуть про субсидії. Житомир отримав ще понад 4 мільйони на пільги та субсидії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *