Жителі просять не перейменовувати вулицю Малікова на Сурину Гору

На сесії Житомирської міської ради 16 березня депутатка Тетяна Онопрієнко сказала, що до неї звернулися жителі колишньої вулиці Малікова, яку перейменували на вулицю Сурина Гора, і попросили, аби це скасували.

До мене звернулися жителі Малікова, які просять скасувати перейменування вулиці. Вони зібрали близько 1 000 підписів, а це 70 % з усієї вулиці”, – сказала депутатка.

За її словами, Степана Малікова немає у списку 520 осіб, які підпадають під Закон “Про декомунізацію”.

Onoprienko

Маліков є винятком. Адже назви, пов’язані з діяльністю осіб, які обіймали посади у комуністичній партії або вищих органів влади, але діяльність яких була пов’язана з розвитком української культури та рухом опору, не підпадають під цей закон”, – сказала Онопрієнко.

На сесії також були присутні і мешканки вулиці.

1

Я живу на вулиці Малікова і не хочу, аби її перейменовували. Ми зібрали багато підписів, але нам вже почали приходити квитанції для вулиці Сурина Гора”, – сказала Людмила Галанзовська.

Нагадаємо, що 87 вулиць і провулків Житомира мають нові назви. Весь список можна побачити тут. Також на сесії Житомирської міської ради 24 лютого депутатка Ірина Ярмоленко озвучила звернення мешканців провулку Шевцової, які збирають підписи проти перейменування на Фелінського. Бо тоді провулок мав мати назву Героїв Базару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *