Проекти SECO з утеплення 5 дитсадків можуть закінчувати за кошти бюджету Житомира

Всі 5 дитячих садочків, які утеплюють у Житомирі за кошти Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) можуть дороблювати за кошти міського бюджету. Про це під час сесії Житомирської міської ради 22 серпня розповіла депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

«Ці проєкти підрядник робить вже 3 роки. Роботи виконані на рівні 90%, але з них 80% робіт ‒ неякісні», ‒ сказала Леонченко.

За її словами, підрядники навіть не можуть вивезти сміття із будівельних майданчиків, бо не мають на це коштів.

Тож депутат попросила міського голову створити комісію із депутатів та чиновників управлінь і департаментів на чолі із Сухомлином.

«Нехай вони завершать розпочате, а в наступному році будемо дороблювати все за кошти міського бюджету», ‒ запропонувала Леонченко.

Депутат Любов Цимбалюк підтримала колегу по депутатському корпусу. Однак запропонувала замовнику робіт, управлінню капітального будівництва Житомирської міської ради, вже зараз прорахувати, скільки коштів потрібно для завершення всіх робіт.

«Управління капітального будівництва самовільно продовжило термін усунення недоліків до 31 серпня, потім до 1 жовтня. У той час, як ми на депутатських комісіях розбираємося, чому так, підрядник вже має на руках погодження на продовження термінів договору від УКБ», ‒ зазначила Цимбалюк.

На її думку, кошти на закінчення утеплення садочків потрібно «бронювати» вже при формуванні бюджету 2020 року.

Цю пропозицію одноголосно підтримали всі депутати міської ради.

Нагадаємо, що Житомирська міськрада просила швейцарців заплатити за утеплення садочків. У Житомирі за швейцарські гроші мали утеплити ще 5 садочків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *