Житомир за мільйон придбав зореліт: тепер усі бажаючі можуть “злітати” на Марс

Відтепер жителі області мають унікальну можливість – здійснити космічну мандрівку до будь-якої планети Сонячної систем крізь мільйони зірок. Це можливо завдяки зорельоту «Еней», який 12 січня презентували у Музеї космонавтики ім. С. Корольова. Про це повідомили у пресслужбі облдержадміністрації.

“Запрошуємо всіх бажаючих до подорожі з Житомира і прямо на Місяць. Перший в Україні музейний зорельот подарує вам незабутню мандрівку космічними просторами на шаленій швидкості. «Еней» – це перший космічний симулятор в Україні. Унікальність його полягає у справжній кабіні для двох пілотів, великому екрані, що відтворює картинки космосу, різні інструменти управління”, – йдеться у повідомленні.

За словами головного конструктора симулятору «Еней» Євгена Корольова, за перший політ на зорельоті всіх його можливостей не можна дізнатися. Варто здійснити кілька мандрівок до різних планет, аби осягнути якнайбільше інформації.

Зореліт для Музею космонавтики придбали за 1 млн грн за кошти обласного бюджету. Інженери працювали над симулятором понад шість місяців, проте й його й надалі будуть покращувати.

Євген Корольов відмічає, що програма зорельоту дуже продумана та інформаційно насичена та підкріплена інтерактивними діями для кращого сприйняття.

Під час подорожі на зорельоті «Еней» можна дізнатися, наприклад: діаметр Землі, відстань до Місяця або іншої планети, які дії потрібно виконати для зльоту тощо.

Нагадаємо, музей космонавтики таки придбав симулятор «шатла». Апарат придбавали без тендеру, за переговорною процедурою. Підстава: попередні тендери не відбулися через відсутність достатньої кількості учасників.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *