Житомирські фігуристи влаштували льодове шоу з нагоди закінчення тренувального сезону

З нагоди закінчення тренувального сезону і закриття ковзанки 2 квітня на льодовій арені «Глобал ICE» в Житомирі вихованці Української Федерації фігурного катання на ковзанах провели показові виступи. Спортсменами презентували програми, які протягом сезону команда Житомирщини представляла на багатьох змаганнях в Україні та виборювала призові місця.

IMG_4056IMG_4336

За кілька років безперервної участі в аматорських змаганнях місцеві фігуристи здобули більше 50-ти медалей за призові місця і набули неабиякого досвіду. Про це розповіла голова Житомирського обласного відділення Української федерації фігурного катання на ковзанах Олена Кропачова.

IMG_4004

«Ми вже «переросли» тренування під час сеансів масового катання, коли на ковзанці одночасно знаходиться кілька десятків людей. За таких умов просто неможливо працювати в напрямку спорту. Зараз потребуємо спортивних умов на якісному великому майданчику. Це має бути льодовий палац,  де б могли тренуватись фігуристи, хокейні клуби, і була б можливість проводити змагання, чемпіонати міста тощо. Таким чином ми зможемо залучати молодь, щоб цей спорт став масовим.  В багатьох містах України, де є льодові арени, є велика проблема зі спеціалістами. Ми ж працюємо з «величиною» у фігурному катанні. Це майстер спорту СРСР, багаторазова чемпіонка України із досвідом у фігурному катанні 45 років, суддя міжнародної категорії Світлана Яромова. Сьогодні нам фактично не вистачає лише бази для тренувань», – розповіла Олена Кропачова.

Нагадаємо, у Житомирі відбулося льодове шоу «Зимова казка». 17 юних фігуристів – вихованців Житомирського відділення Української федерації фігурного катання на ковзанах – показали на арені «Глобал ICE» справжню феєрію, перевтілившись у різних казкових персонажів. Наймолодшою учасницею стала п’ятирічна Анастасія Вовк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *