На Богунії У Житомирі зафіксували випадок сказу тварини

У Житомирі на вулиці Сосновій зафіксовано випадок сказу тварини. Про це повідомили у міській лікарні ветеринарної медицини. На самій вулиці та на суміжній території встановлено карантин на 60 діб.

«До державної лікарні ветеринарної медицини звернувся власник собаки, житель вулиці Соснова. Він повідомив, що його тварина, ймовірно, померла від сказу. За словами господаря, тварина раптово почала поводитися агресивно, з’явилася слинотеча та відмовилася від їжі», ‒ йдеться у повідомленні.

Після смерті собаки її тіло було доставлено до лабораторії, де й підтвердився діагноз. Фахівці міської державної лікарні ветеринарної медицини провели дезінфекцію обійстя, де знаходилася хвора собака.

Як повідомили у ветеринарній лікарні, фахівці почали обов’язкове щеплення всіх домашніх тварин на території мікрорайону та прилеглій до неї.

Додаткові щеплення від сказу всіх тварин, які не мають господаря, проведе КП «Центр захисту тварин».

Довідково. Сказ ‒ це гостре особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Джерелом та резервуаром збудника сказу є усі теплокровні тварини, з яких найбільш небезпечні для інфікування людини м’ясоїдні (дикі та домашні). Людина може інфікуватися збудником сказу від хворої на сказ тварини через укус, подряпину та мікроушкодження шкіри. Найчастіше людей інфікують сказом коти й собаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *