З’явилася інформація, хто є найбагатшою людиною в облдержадміністрації

Найбагатшим чиновником Житомирської обласної державної адміністрації за підсумками 2015 року можна вважати її голову Сергія Машковського, який отримав майже 350 тис. грн сукупного доходу. Його основний дохід – не заробітна плата, а спадщина в розмірі 265 тис. грн. Про це повідомила громадська організація «Центр суспільних дій Сівітас”».

«Доходи дружини голови ОДА (згідно з декларацією – єдиний член сімї губернатора) були все ж більшими. Вона за підзвітний період заробила понад 1 млн грн, з яких лише 21 тис. грн становила заробітна плата, а рівно 1 млн було отримано від відчуження невідомого рухомого та нерухомого майна», – йдеться у повідомленні.

У власності губернатора та його родини перебуває чотири земельні ділянки, загальною площею майже 5,8 га. Сергій Олександрович має невеличкий житловий будинок (47,2 кв. м), а його дружина – одну квартиру (81,1 кв. м). Пересуваються Машковські на двох автомобілях – Renault Fluence та Land Rover Range Rover Evogue в комплектації Pure 2014 року випуску.

«На другому місці нашого умовного рейтингу, розмістився перший заступник губернатора Геннадій Дмитренко: його дохід у минулому році становив 155 тис. грн – майже стільки ж, скільки в 2014 році. Аналіз декларації чиновника показав, що він живе лише на зарплату та доходи від викладацької діяльності в Національній академії державного управління при Президентові України та Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій Житомирської обласної державної адміністрації», – розповіли у громадській організації.

Доходи сім’ї Геннадія Васильовича теж вищі. У підзвітному році загальна сума їхнього сукупного доходу становила 323 тис. грн, левову частку якого, а саме 206 тис. грн, становлять доходи від відчуження рухомого та нерухомого майна. Чиновник і його родина володіє шістьма земельними ділянками (площею понад 0,7 га.), двома житловими будинками (331,1 і 263 кв. м) та двома квартирами (94,4 і 38,4 кв. м). Виходячи з даних декларації, Дмитренки користуються громадським транспортом, адже власних транспортних засобів вони у власності не мають.

«Наступними у рейтингу найзаможніших чиновників Житомирської ОДА розмістилися заступники губернатора – Ігор Гундич і Ярослав Лагута. Перший у 2015 році приніс до сімейної скарбниці майже 135 тис. грн, одержаних в основному від спадщини (104 тис. грн). Зважаючи на заробітну плату Ігоря Петровича (21 тис. грн), очевидно, він перебуває на утриманні членів своєї сім’ї – успішних підприємців (554 тис. грн.. Чиновник зі своєю родиною користуються земельними ділянками площею майже 163 га, які обробляють двома тракторами, та іншим нерухомим майном площею понад 2000 кв. м. Ігорю Гундичу до вподоби вітчизняний автопром: він є власником автомобіля ЗАЗ-110558. Члени сім’ї дотримуються іншої позиції – користуються іномарками Toyota Highlander (2011 року випуску) і Ford Mondeo (2008 року випуску)», – поінформували у громадській організації.

Ярослав Лагута разом із сім’єю заробив у 2015 році 963 тис. грн. Основу їхніх статків традиційно склала не заробітна плата, а дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна (815 тис. грн). У власності останніх перебуває земельна ділянка (0,1 га), житловий будинок (89,9 кв. м), три квартири (52, 176,5 і 108,7 кв. м), гараж (27,6 кв. м) та інше нерухоме майно (59,9 кв. м). Перевагу в родині чиновника надають німецькому автобудівному концерну Mercedes-Benz. Автомобілів цієї марки у власності членів сім’ї декларанта аж три: один позашляховик Mercedes-Benz GL450 та два седани – Mercedes-Benz E320, Mercedes-Benz S550.

Нагадаємо, стало відомо, на скільки зросли статки перших осіб обласної ради. Зокрема, доходи голови облради Анжеліки Лабунської разом із сім’єю збільшилися із 6,7 млн грн у 2014 році до 18 млн грн у 2015-му.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *