Житомир може стати центром екологічного туризму, – Анжеліка Лабунська

У Житомирі презентували проект еколого-рекреаційного комплексу «Відродження», який буде створений на базі міського ботанічного саду і має стати місцем відпочинку житомирян та гостей міста. Ознайомилися з презентацією голова обласної ради Анжеліка Лабунська, її перший заступник та заступник Володимир Ширма і Наталія Рибак, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, депутати, представники бізнесу та громадськості. Про це повідомила прес-служба обласної ради.

????????????????????????????????????

«Еколого-рекреаційний комплекс не матиме аналогів в Україні, адже на його території буде компактно поєднано велику кількість  об’єктів екологічного, природо-охоронного, рекреаційно-оздоровчого, культурно-виховного, спортивного, науково-освітнього та соціально-економічного характеру. Парк буде поділений на сім зон: вхідну, культурно-просвітницьку, де будуть проходити масові розважальні заходи під відкритим небом, ландшафтно-експозиційну, спортивну, зону відпочинку для дітей та дорослих, господарську та транспортну. І за умов нормального фінансування цей парк вже може запрацювати через два роки», – розповів Олег Скидан.

????????????????????????????????????

Ректор закладу зазначив, що для реалізації проекту вже зареєстровано спеціальний фонд і закликав усіх небайдужих житомирян приєднатися та зробити свій внесок у створення перлини міста, якою кожен з нас буде пишатися. Олег Скидан зауважив, що внесок кожного, хто долучиться до створення парку, буде відображено на пам’ятних знаках та об’єктах.

У свою чергу голова обласної ради Анжеліка Лабунська вважає, що такий проект дійсно важливий для нашого регіону, оскільки зробить місто та область привабливими для туристів.

????????????????????????????????????

«Цей парк стане унікальним брендом нашої області, а місто може стати центром екологічного туризму, що позитивно відобразиться на економіці регіону. Я щиро вірю в те, що цей проект буде реалізований, і я вдячна депутатам обласної ради, які, незважаючи на різні політичні погляди, погодилися підтримати цей проект», – наголосила Анжеліка Лабунська.

????????????????????????????????????

Після обговорення даного проекту деякі з учасників презентації вже оголосили про свій фінансовий внесок, зокрема, Анжеліка Лабунська виділить зі свого благодійного фонду 100 тис. грн на створення екологічного парку.

????????????????????????????????????

Нагадаємо, на території, що пропонується для створення комплексу, вже функціонує ряд об’єктів: бджолина пасіка, тваринницька ферма, центр іпотерапії, лабораторія кінології, клініка ветеринарної медицини, центр відновлення енергетики. Усі вони входитимуть в структуру майбутнього еколого-рекреаційного комплексу «Відродження».

Автор фото: прес-служба обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *