У міській раді ґвалтували свободу слова, – депутат

У міській раді ґвалтували свободу слова та думки, регламент міської ради, Закон України “Про статус місцевих депутатів”. Про це написала депутат міської ради Ірина Ярмоленко на своїй сторінці у Facebook. Таким чином вона висловила своє обурення рішенням депутатів міської ради голосувати без обговорень питань порядку денного.

«Щойно в міській раді ґвалтували свободу слова та думки, регламент міської ради, Закон України “Про статус місцевих депутатів”. Депутат від БПП вніс пропозицію голосувати питання усі без обговорення. Вже наголосувала ця рада і “Український дім”, і плитку від львівської кантори, і скандальні забудови. Далі хочете продовження списку? І це при тому, що проекти рішень видаються не в терміни, підготуватися не завжди можливо. В опозиційного депутата єдина можливість доносити, що його політика краща – це будучи відкритим та публічним. Я не буду мовчати! І вимагатиму поваги до слова, думки. Тому вийшла на трибуну і про це заявила. В результаті, демократичні політичні сили “Радикальна партія” та “Батьківщина” на знак протесту покинули сесійну залу. Я вражена, що “Свобода” – не за свободу слова, а мало того, що підтримала цю пропозицію, ще й залишилася в сесійній залі. Депутати від “Опоблоку”, які навіть при Януковичу такого не вичворяли, залишилися в раді.
Мені закрили рота доповісти і про кіоск, і поліцію, яка не внесла в ЄРДР мою заяву про корупційні дії. Плюс мені не дали внести пропозицію по регламенту, що депутати мають звітувати і мати чітку процедуру звіту. І ще – положення про комісію (в розрізі комісії по “антикорупційній діяльності” – що там за положення? І скільки “Свобода” вже поборола корупції на чолі з депутатом Оніщуком…. І ще багато, багато чого….», – написала Ярмоленко.

Нагадаємо, у ході сесії міської ради 21 липня депутати прийняли рішення голосувати без обговорень питань порядку денного. Таку пропозицію на розгляд депутатського корпусу виніс голова фракції БПП «Солідарність» Юрій Мойсеєв. Після того, як більшість депутатів підтримали це рішення, представники фракції ВО «Батьківщина» та Радикальної партії Олега Ляшка у знак протесту залишили сесійну залу. Голова фракції ВО «Батьківщина» у міській раді Любов Цимбалюк разом із членами фракції відправилася в обласну раду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *