Художники, які малюють краєвиди Житомира, виставлять роботи у «Ракушці»

Житомирян запрошують переглянути роботи художників, які протягом двох тижнів малювали краєвиди міста. Перший Міжрегіональний пленер «Житомирська палітра» розпочався 1 серпня. Завершені твори учасники пленеру розмістять в літньому театрі «Ракушка» у суботу, 13 серпня. Про це повідомила прес-служба міської ради з посиланням на управління культури міськради.

«До участі у пленері були запрошені професійні художники з усіх регіонів України. Організаційним комітетом на основі надісланих в електронній формі документів та матеріалів, за результатами конкурсного відбору, було визначено 25 учасників (Камянець-Подільський, Одеса, Рівне, Київ, Луцьк, Полтава, Харків, Івано-Франківськ, Миколаїв, Житомир)», – йдеться у повідомленні.

 Митці пишуть міські краєвиди, визначні історичні місця та мальовничі околиці Житомира. Працюють вони у історичній частині міста – вул. Кафедральна, Замкова гора, парк культури тощо та його мальовничих околицях – Корбутівка, Зарічани, Тригір’я, Дениші.

«За результатами голосування комісії, будуть відібрані два твори, які залишаються у власності міської ради Житомира», – уточнили у прес-службі.

Організатором пленеру є управління культури Житомирської міської ради, Житомирська обласна організація Національної Спілки художників України, КПСМНЗ художня школа Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 11 серпня у Домі української культури у Житомирі відбудеться виставка військових арт-об’єктів. Експонати виставки – предмети із зони АТО, прикрашені національною символікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *