Міська рада “віджимає” землі у навколишніх сіл

Перспективний план розвитку Житомира, у який включено ряд територій  прилеглих сільських рад, викликав неабияке обурення у селян. Мешканці прилеглих до міста населених пунктів не хочуть об’єднуватися з містом.

“Плани по включенню територій із громадами сіл ніхто не обговорював. Хто вам дав право забирати наші землі?” — обурюється Зарічанський сільський голова Володимир Ткачук. Адже на нових кресленнях, які визначають межі міста чомусь вони проходять по територіях сільських рад.

На закид Володимира Ткачука головний архітектор міста Євгенія Черкасова відповіла, що межі сільських рад ніхто не звужує.

“Місту потрібно розвиватися. Це перспективи його розвитку, а не те, що є на поточний момент. Якщо селяни з цим не погодяться — меж міста розширювати ніхто не буде”, – сказала Євгенія Черкасова.

Однак депутати Житомирської міської ради, присутні на обговоренні генерального плану, були не настільки однозначні у реакції на слова Володимира Ткачука.

“Діти вашої сільської ради ходять у житомирські школи, лікуються у наших медичних закладах. Чому місто має платити з власної кишені замість вас?”, – обурився депутат Віктор Брокарєв.

Натомість депутат Любов Цимбалюк переконана, що згадані проблеми виправить децентралізація.

“12 грудня на виборах старости Зарічанської об’єднаної територіальної громади буде обрано нового керівника громади. Тоді вони формуватимуть бюджет і платитимуть за послуги, які надає їм місто”, – сказала Любов Цимбалюк.

Після обговорення генерального плану, депутати прийшли до однозначної думки, що документ слід обговорити, адже він дуже сирий. Відтак, є чимало питань по Оліївській сільській раді. На думку обранців, у межах міста сьогодні є чимало спірних територій, які юридично належать сільським радам, а місто використовує їх для своїх потреб.

Нагадаємо, що про новий генеральний план міста у мерії почали говорити ще наприкінці серпня. Сергій Сухомлин готовий до перевиборів міського голови. Про це ще у квітні місяці він розповів “Вголос.Zt”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *