Якби цього року відбулась вакцинація мешканців міста, наслідків було б менше, – заступник міського голови

Ситуація із захворюваності на грип та ГРВІ у місті не набула епідемічного характеру, але відмічається тенденція до зростання захворюваності. Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

За словами заступника міського голови Матвія Хренова, в Житомирі йде тенденція до збільшення кількості хворих, бо місто не почало своєчасно готуватися до сезонного підйому захворюваності на грип та ГРВІ.

«Якби цього року відбулась вакцинація мешканців міста, наслідків було б менше. Ми будемо розробляти програму протидії грипу, одним із головних інструментів протидії – вакцинація. Для цього будемо шукати бюджетні або небюджетні кошти, щоб вакцинувати групи ризику. В першу чергу це вихователі ДНЗ, учителі шкіл та медпрацівники. Готуватися до протидії поширення інфекції варто починати ще влітку, а саму вакцинацію розпочинати з вересня», – зазначає Матвій Хренов.

Упродовж другого тижня епіднагляду зареєстровано 1416 випадків ГРВІ проти 1080 випадків на минулому тижні, що на 23,8% більше. Померла одна людина від пневмонії, проте за клінічними ознаками захворювання не було спричинено вірусом грипу. Упродовж останньої доби захворіло 466 осіб, із них: 229 дорослих і 237 дітей. Госпіталізовано за останню добу 39 дорослих і 30 дітей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *