Правоохоронці вилучили 80 дубів вартістю майже півмільйона гривень

Прокуратура області спільно з управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України вилучила незаконно вирубані 80 дубів вартістю півмільйона гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

«Установлено, що службові особи протягом поточного року, діючи з метою одержання неправомірної вигоди, не вживали заходів щодо припинення незаконної порубки деревини на території декількох лісництв Коростенського району. Слідчим відділом прокуратури області спільно із управлінням захисту економіки в області у рамках досудового розслідування проведено 20 обшуків за місцем розташування виробничих потужностей з переробки незаконно здобутої деревини та за місцями проживання причетних до вчинення злочинів осіб», – йдеться у повідомленні.

Під час проведених заходів вилучено необроблену деревину породи дуб кількістю 80 колод, орієнтовною вартістю майже 500 тис. грн, бензопили, мотопомпу, велику кількість пожежних рукавів та вантажні транспортні засоби.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену деревину, автомобільну техніку та інше майно.

Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем службовими особами державного лісомисливського підприємства, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України проводиться слідчим відділом прокуратури області.

Нагадаємо, майже на 2 тисячі зросла зарплата у лісівників. На Житомирщині продовжують незаконно рубати ліс: за кілька днів виявили чотири рубки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *