Сімейні лікарі з Нідерландів провели тренінг для педіатрів з Житомирщини

На базі центральної дитячої міської лікарні міста Житомира Президент Асоціації сімейних лікарів Житомирської області Вікторія Івчук, головний лікар Володимир Башек зустрілися з Хенком ван Шотхорстом – членом Асоціації сімейних лікарів Нідерландів, який очолює фундацію з обміну досвідом між лікарями наших країн «Foundation Sharing Knowledge N-U». Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«Голландські лікарі на волонтерських засадах вже не перший рік співпрацюють з лікарями Житомирщини. Зокрема, рік тому був проведений цикл курсів з удосконалення роботи лікарів-педіатрів міської дитячої лікарні, де Хенк ван Шотхорст провів заняття з анатомії та фізіології вуха, діагностики та лікування середнього отиту. Сімейних лікарів Житомирської області зацікавив формат проведення тренінгів, тож було визначено тему та сформовано план щодо проведення подальшого навчання», – йдеться у повідомленні.

За попередньою домовленістю, підготовлено тренінг «Цукровий діабет у практиці сімейного лікаря» для чотирьох районів області. Відбулися тренінги у Коростишівському, Бердичівському, Новоград-Волинському та Олевському центрах первинної медико-санітарної допомоги.

«В Олевському районі додатково був проведений тренінг «Діагностика проблеми вуха з використанням отоскопа», в рамках якого фундацією з обміну досвідом між лікарями наших країн «Foundation  Sharing Knowledge N-U» було подаровано отоскопи», – розповіли у прес-службі.

Загалом під час тренінгів пройшли навчання 84 сімейних лікарі, в тому числі і лікарі-педіатри Житомирської області, що були задіяні у пілотному проекті.

У квітні-травні 2017 року під час наступного візиту голландців відбудеться моніторинг проведеного навчання серед сімейних лікарів щодо проблеми цукрового діабету та продовження навчання з інших тем, які були запропоновані для подальшої співпраці.

Нагадаємо, заступник мера відмовив студентам у створенні єдиної поліклініки. У міському управлінні освіти створять психолого-медико-педагогічну консультацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *