Землю зі сквером на Лятошинського у Житомирі оформили під комерційну забудову, – активіст

Цільове призначення земельної ділянки на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні змінили із “зеленої зони” на “комерційну забудову”. Про це під час засідання виконкому Житомирської міськради 9 серпня повідомив екс-заступник міського голови минулого скликання, активіст Євген Демчик.

«Той факт, що цю земельну ділянку вивели із зеленої зони та оформили як землю під комерційну забудову мені повідомили у департаменті містобудування і земельних відносин. Однак, коли саме це зробили — не повідомили», – сказав активіст.

Ані міський голова Сергій Сухомлин, ані директор департаменту Ігор Блажиєвський озвучену інформацію не спростували. Щоправда, Сухомлин сказав, коли саме і ким таке рішення приймалося — сказати не готовий. Пообіцяв повідомити про це згодом.

«Ласим шматочком» для підприємців сквер на Лятошинського став ще за каденції міського голови Володимира Дебоя. Тоді у Житомирі активно обговорювали ймовірну побудова на місці скверу «Макдональдсу». На той час зелену зону у центрі Житомира вдалося відстояти.

Євген Демчик стверджує, що у 2015 році міська рада затвердила проектну документацію щодо впорядкування та облаштування скверу на розі Лятошинського та Небесної Сотні та виділила на це кошти. Однак питання було так і не доведене до кінця.

Нагадаємо, що виконком Житомирської міської ради 9 серпня переніс розгляд питання про організацію відкритого конкурсу щодо благоустрою скверу на Лятошинського з розміщенням об’єкту торгівлі. У жовтні 2016 року стало відомо, що у Житомирі, в межах вулиць Небесної Сотні, провулку Житній ринок, вулиць Хлібної та Бориса Тена планують побудувати п’ятиповерховий торговий центр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *