Майже 42 мільйони заборгували теплопостачальні підприємства за розподіл газу

Від початку 2016 року теплопостачальні підприємства не виконують умов договору та боргують за отримані послуги з розподілу природного газу 41,7 млн грн. Найбільше заборгували комунальні підприємства «Житомиртеплокомуненерго» (м. Житомир), «Теплозабезпечення» (м. Коростень) та «Бердичівтеплоенерго» (м. Бердичів). Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Житомиргаз».

«Невчасні розрахунки за газ негативно впливають на рівень обслуговування газових мереж. Адже за рахунок доходів, насамперед від тарифної виручки, підприємство забезпечує утримання системи газопостачання Житомирщини і безперебійне транспортування газу», – йдеться у повідомленні.

Із 1 січня 2016 року діють нові правила постачання природного газу теплопостачальним підприємствам. За постачання природного газу вони сплачують власнику енергоресурсу НАК «Нафтогаз України», а за розподіл природного газу – ПАТ «Житомиргаз», уклавши прямі договори на розподіл. На сьогодні 92% теплопостачальних підприємств – клієнтів «Житомиргазу» уклали договір на розподіл. Відповідно до договору, оплата вартості послуг здійснюється споживачем на умовах попередньої оплати до початку розрахункового періоду на підставі рахунка оператора газорозподільних мереж ПАТ «Житомиргаз».

Нагадаємо, депутати Житомирської міськради проситимуть «Житомиргаз» і «Житомиробленерго» звільнити учасників АТО від сплати за газ та світло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *