Коростень: управління соцзахисту незаконно виплатило субсидій та допомоги на майже мільйон

Працівники управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили незаконні виплати субсидій та допомог управлінням праці та соціального захисту населення Коростенської міської ради на суму 977 тис. грн.  Про це повідомила прес-служба управління.

“Через надання недостовірних даних одержувачами субсидій про придбання нерухомого майна і транспортних засобів на суму, що перевищує 50 тис. грн, що були здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, та приховування інформації про отримані ними доходи орган соцзахисту безпідставно призначив субсидій на оплату одержувачам житлово-комунальних послуг на суму 462,8 тис. грн.

Крім того, виявлено безпідставне призначення та виплату державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, які надали недостовірні дані під час оформлення такої допомоги щодо наявності у власності та/чи володінні другої квартири (будинку), земельних ділянок площею понад 0,6 га. Через це орган соціального захисту зайво витратив 263,2 тис. грн бюджетних коштів.

Також установлено безпідставну виплату щомісячних адресних допомог внутрішньо переміщеним особам за наявності в їхній власності житлових приміщень, які розташовані на підконтрольній території, та які фактично не проживали на території м. Коростеня у період отримання зазначеної допомоги. Сума цього порушення становила майже 202 тис. грн», йдеться у повідомленні.

Крім того, виявлено випадки виплати грошової допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами, у період перебування інвалідів на стаціонарному лікуванні; зайве надання державної соціальної допомоги інтернатній установі на інвалідів з дитинства і дітей-інвалідів у період їх фактичної відсутності в інтернатній установі; надання пільг зі сплати комунальних послуг померлій особі. Через це зайво витрачено майже 50 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань двох посадових осіб управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності. До об’єкта контролю застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства.

Матеріали вказаного контрольного заходу передано до правоохоронних органів.

Нагадаємо, екс-голова правління Житомирської кондитерської фабрики незаконно продав понад 5 мільйонів акцій підприємства.  Обласна прокуратура повернула до бюджету 11,8 тисяч, незаконно привласнених посадовцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *