Сотні лісівників вийшли на мітинг під стіни Житомирської РДА

Близько 200 лісівників 28 листопада вийшли під стіни Житомирської райдержадміністрації з вимогою не підтримувати реформування лісового господарства. Мова йде про реалізацію ухваленої Кабміном «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року». На думку лісівників, це призведе до знищення лісу та галузі загалом. Зокрема, вони вважають неприпустимо передавати управління галуззю з місцевого на центральний рівень.

«Організація єдиної господарської структури, тобто схваленої Урядом Стратегії акціонерної компанії, буде мати незворотні наслідки для України, – можливу приватизацію державних лісів, монополізацію ресурсу та банкрутство деревообробного сектору, погіршення санітарного стану лісів, зубожіння сільського населення внаслідок масового скорочення штату лісогосподарського підприємства, втрата кваліфікованих спеціалістів тощо», – кажуть лісівники.

До мітингувальників вийшли голова Житомирської районної ради Сергій Крутій та райдержадміністрації Сергій Микитюк. Вони запевнили, що звернення розглянуть на сесії та направлять до обласної ради.

«Житомирський держлісгосп платить до районного бюджету понад 5,2 мільйонів гривень. За ці гроші у районі робимо дороги, освітлення. Якщо ж його підпорядкують Києву, то цих грошей ми навряд чи побачимо. Тому однозначно виступатимемо проти реформування», – сказав Сергій Крутій

Нагадаємо, ліси Житомирської області можуть зникнути через комах-короїдів. Лише упродовж цього півріччя на території області пошкоджено 40 тис. га лісу. Якщо терміново не вжити заходів, то трапиться незворотне – екологічна катастрофа. Про це начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський заявив у ході брифінгу 15 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *