Депутати облради проситимуть ВРУ зберегти право військових на перерахунок пенсій

Депутати обласної ради 25 січня погодили звернення до Верховної Ради України щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців та прирівняних до них осіб.  Про це повідомила прес-служба обласної ради.

«Після акції військових пенсіонерів, які кілька тижнів тому вимагали перерахунку пенсій, була проведена робоча нарада, під час якої напрацьовано відповідне звернення до Верховної Ради України. У зверненні йдеться про те, що постановою Кабінету Міністрів України перерахунок «військових» пенсій перенесено на один рік – на 1 січня 2019 року. Враховуючи широкий суспільний резонанс, пов’язаний з призначення пенсій військовим пенсіонерам, депутати обласної ради пропонують зберегти право особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим особам на перерахунок пенсій», – йдеться у повідомленні.

В області налічується 25,9 тис. військових пенсіонерів, з яких майже 7 тис. мають статус учасників бойових дій. В Мінсоцполітики на доопрацюванні знаходиться законопроект, яким пропонується збільшити пенсії військовим пенсіонерам на 77 %. Наразі середня «військова» пенсія становить 2 тис. 770 грн, а після підвищення буде понад 5 тис. грн. Як тільки буде прийнятий відповідний закон, то перерахунки пенсій будуть здійснені з 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, сотні військових пенсіонерів, які вийшли на акцію протесту, обіцяли «винести» Ширму і Гундича разом із кріслом.Люди перекрили вулицю Велику Бердичівську у районі майдана С.П Корольова та вимагали перерахування пенсій.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *