Рудь та Ракович єдині, чиї декларації не хочуть оприлюднювати, – рух “Чесно”

Представники громадського руху “Чесно” третього березня презентували кампанію “10  пріоритетів розвитку міста Житомира”. Вони наголосили, що із 42 депутатів декларації двох – невідомі.

Згідно закону “Про вибори кандидатів місцевих рад”, усі депутати мають подавати декларації за минулий рік. Територіальні виборчі комісії мали б опублікувати ці декларації задля всебічного аналізу та ознайомлення. При реєстрації всі кандидати подали такі декларації, а ТВК по невідомим причинам проігнорувала законодавчу вимогу опублікувати декларації, посилаючись на великий об’єм. Після обрання залишилися лише 42 людини, які пройшли в депутати. І декларації усіх повинні бути оприлюдненими”, – розповів координатор руху в Житомирі Володимир Піньковський.

Координатор руху також звернувся і до фракцій щодо того, аби вони подали декларації Петра Рудя та Олександра Раковича. Поки що відповіді не надійшли.

12810301_10207143360276493_496093610_o

Дуже часто ми бачимо, що депутати обираються для того, щоб лобіювати свої власні інтереси. На нашу думку, саме дослідження декларацій депутатів може бути громадським контролем за цим конфліктом інтересів”, – сказав координатор руху “Чесно” кампанії “Стеж за грошима” Максим Панов.

Депутатка від “Радикальної партії Олега Ляшка” Ірина Ярмоленко, яка була присутня на обговоренні, сказала, що Ракович подавав свою декларацію до територіальної виборчої комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *