Посадовець підбурив жителя Коростенського району дати хабар судді

На Житомирщині судитимуть керівника апарату одного з міськрайонних судів, якого обвинувачують у підбурюванні жителя Коростенського району до надання неправомірної вигоди судді. Про це повідомила прес-служба прокуратури області. 

«За результатами досудового розслідування установлено, що посадовець підбурив чоловіка до надання неправомірної вигоди судді Коростенського міськрайонного суду, запевнивши, що за відповідну суму його знайомому призначать покарання, не пов’язане із позбавленням волі. У подальшому керівник апарату суду одержав 9 тис.  грн нібито для того, щоб розділити суму із суддею, який розглядав справу, хоча насправді не мав наміру передавати гроші будь-якій службовій особі, натомість шахрайським шляхом заволодів коштами», – йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні затверджено прокуратурою Житомирської області та скеровано на розгляд до Коростенського міськрайонного суду.

«Злочинні дії посадової особи апарату суду викриті завдяки злагодженим професійним діям прокуратури області спільно з Управлінням захисту економіки в області та Головним управлінням Нацполіції в області, які затримали особу в одному із міст області, безпосередньо під час одержання ним грошових коштів.  Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводило слідче управління ГУНП в області», – додали у прокуратурі. 

Нагадаємо, у  Житомирі керівництво державної лабораторії підозрюються в одержанні хабарів. На Житомирщині за хабар судитимуть заступника начальника виправної колонії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *