У Житомирі можуть відмовити вірменській общині у встановленні пам’ятника на Польовій

Не виносити на розгляд виконкому Житомирської міської ради проект рішення “Про надання згоди релігійній організації “Релігійна громада Вірменська Апостольська церква у м. Житомирі” на встановлення пам’ятника, присвяченого 100-й річниці геноциду вірмен на площі Польовій, 8 у Житомирі. З такою пропозицією виступив громадський активіст Юрій Градовський та 2 березня виклав її у електронній петиції до міської ради.

Пропозицію вже підтримали майже півсотні житомирян. Серед них відомі місцеві активісти та журналісти.

Автор петиції вважає, що такий пам’ятник є недоречним у Житомирі.

«Ніякого геноциду вірмен ні на площі Польовій, 8, ні в Житомирі, ні в Україні загалом ніколи не відбувалось; Сателіт Московщини Республіка Вірменія не визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українців; Верховна Рада України не визнавала трагедію вірменського народу як геноцид, тому саме формулювання проекту рішення та саме рішення підпадають під дію розгляду органами поліції та СБУ через самоправне перебирання владних повноважень; Це призведе до міжетнічного конфлікту вірмен та азербайджанців, турків; У часи війни з Московщиною такі дії лише покликані на ослаблення України через втрату відносин з Туреччиною, яка є ворогом Московщини», – пояснив Градовський.

Петиція має набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для її подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради.

Нагадаємо, вірменська община Житомирської області хоче встановити на площі Польовій, 8 (між приміщенням Корольовської районної ради та фонтаном) пам’ятник до 100-річчя геноциду вірмен. З цією пропозицією виконавчий директор релігійної організації “Релігійна громада Вірменська Апостольська Церква у місті Житомирі” Ваге Петросян і перший заступник керівника общини Саргіс Мартиросян прийшли на засідання виконкому 1 березня. У Житомирі мають відбудутися громадські слухання щодо встановлення пам’ятника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *