На Житомирщині вже засудили 6 осіб, які причетні до незаконного видобутку бурштину

У березні за виявленими фактами правопорушень щодо користування надрами зареєстрували 10 кримінальних проваджень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Перший заступник прокурора області Олександр Білошицький також повідомив, що цьогоріч за фактами незаконного видобутку бурштину уже закінчено досудове розслідування у 5-ти кримінальних провадженнях та з обвинувальними актами  їх скерували до суду.

За результатами судового розгляду кримінальних проваджень зазначеної категорії у 2016 році винесли 5 вироків щодо 6 осіб. Нелегальних старателів засудили до штрафу 6800 грн кожного, а одного – до 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням. Одного засудили саме за придбання незаконно видобутого бурштину. Лише у цих осіб конфіскували 3,2 кг бурштину, 2,4 тис. грн, 4 мотопомпи, 1 електрогенератор”, – сказав Олександр Білошицький.

Нещодавно за повідомленням в інтернет-мережі сільського голови села Білки Коростенського району про незаконний видобуток бурштину зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України.

Нагадаємо, що за три роки правоохоронці вилучили майже 800 кілограм незаконно добутого бурштину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *