1140 грн/одна урна для сміття. У Новограді облаштували сквер «Фортеця»

У Новограді-Волинському на капітальний ремонт скверу «Фортеця» виділили з бюджету міста більше, ніж півмільйона гривень. Про це «Вголос.zt» повідомив перший заступник міського голови Сергій Колотов. Жителі міста ж нарікають, що замість “золотих” урн, краще б встановили громадську вбиральну на території скверу.

novograd-onovlennya-13

У приватного підприємства «Мега-Майстер», власником якого є місцевий житель Євген Баранніков, для скверу придбали урни для сміття та паркові лави.

«16 лав та 9 урн. Вартість паркової лави – 1708 грн 8 коп. за одну одиницю. А однієї урни – 1140 грн», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Згідно із інформацією видаткової накладної, яка трохи відрізняється від відповіді чиновника, за урни та лави заплатили 48 тис. 656 грн 40 коп. До слова, саме у цього приватного підприємця місто періодично купує металеві вази вартістю майже 80 тис. грн. З якою метою – поки не відомо.

img_20161010_130141-2

Відповідно до договору з підрядником, який є у розпорядження редакції, кошти у сумі 283 тис. 847 грн в тому числі ПДВ 47 тис. 307 грн 83 коп. пішли на оплату робіт, які виконувало комунальне підприємство „Новоград-Волинськжитлосервіс“. У ході реконструкції потреби підрядника, ймовірно, зросли. Бо згідно із актом приймання виконаних робіт за липень, було здійснено робіт на суму 246 тис.448 грн 98 коп., а за серпень – на 158 тис. 331 грн 76 коп.

У самих же платіжках трохи інші суми:

avans-fortetsya fortetsya-2 fortetsya

І погана новина для городян: схоже, що омріяної вбиральні на території скверу все ж не буде. На запитання, чи планується у рамках реконструкції – будівництво громадського туалету, нам не відповіли. Самі ж жителі міста нарікають, що у разі маленьких і великих «потреб», доводиться «ходити» у будівлю історичної фортеці.

novograd-onovlennya-14 novograd-onovlennya-12 novograd-onovlennya-11 novograd-onovlennya-10 novograd-onovlennya-9 novograd-onovlennya-8 novograd-onovlennya-7

Нагадаємо, у Новограді-Волинському зів’яли всі квіти у контейнерах на стовпах. Так у місті “економили” безкоштовну воду. Орден на день народження хочуть подарувати міському голові Віктору Весельському.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *