Житомирщина може стати першою, де запрацює єдина екстрена служба

Голова обласної ради Володимир Федоренко зустрівся з генеральним директором компанії «IT Space» Нуржаном Нуралбаєвим (Республіка Казахстан), який презентував проєкт єдиної чергово-диспетчерської служби 112.

Суть проєкту – організація викликів оперативної служби за принципом єдиного вікна.  За словами Нуржана Нуралбаєва, це дасть можливість на 32% скоротити час прийому, обробки викликів та реагування (у 102 – до 5 хв; у 103 – від 15 до 10 хв), виключити на 100% зайнятість ліній оперативних служб та на 45% скоротити кількість помилкових викликів.

 «У Європі безкоштовний номер 112 відомий кожному. Центр служби екстреної допомоги координує дії поліції, пожежної охорони, швидкої медичної допомоги, аварійної газової служби, рятувальних служб. І опинившись в кризовій ситуації, людині не треба визначатися, кому дзвонити, досить набрати 112. Американський аналог – 911», – зазначив Володимир Федоренко.

Учасники зустрічі домовились створити робочу групу за участю профільних структур задля вивчення можливості запуску служби 112 в області.

 

Фото: Житомирська обласна радаа

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *