Фотоекскурсія вулицею Фещенка-Чопівського: від найдавнішої пам’ятки – до сучасних споруд

На початку вулиці Фещенка-Чопівського знаходиться одна із найстаріших пам’яток Житомира – водонапірна вежа, збудована у 1898 році. Місцевість, де спорудили вежу, раніше називалася Петрівською горою. Вулиця проходить паралельно одній із найстаріших в областному центрі вулиць – Пушкінській і перетинає Старий Бульвар, Червого Хреста, Шевченка.

На Фещенка-Чопівського, як і в інших історичних частинах міста, поруч розташовані різночасові об’єкти. Вигляд вони мають теж різний. Тут і по-сучасному оновлені історичні будівлі та занедбані сучасні. З цієї вулиці можна спостерігати і те, як проходить ремонт стадіону “Полісся”. Тут же знаходяться будівлі Служби безпеки України в області, “Житомиргазу” та військовий госпіталь.

Для тих, хто хоче почерпнути більше вражень, – варто прогулятися вулицею у погожу днину. А поки що цікаві деталі та незвичний ракурс – у фоторепортажі “Вголос.zt”.

Нагадаємо, фотоекскурсія вулицею Покровською: дороги та будинки в очікуванні ремонту. Фотоекскурсія Житомиром: вулиця Бульби-Боровця.

Автор фото: Сергій ОМЕЛЬЧУК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *