У житомирських маршрутках почали рахуватити пасажирів

У Житомирі управління транспорту і зв’язку міської ради ініціювало проведення обстеження пасажиропотоків на міських автобусних маршрутах, яке триватиме з 12 квітня по 10 травня. Про це “Вголос.zt” повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

За його словами, обстеження проводять шляхом підрахунку в салоні кожного транспортного засобу кількості пасажирів.

“Здійснюють це фактично по маршрутках. Це питання піднімалося на громадських слуханнях під час обговорення. Були навіть ряд осіб, які виявили бажання і зголосилися брати участь. В таких обстеженнях вже залучили й студентів автомобільно-дорожнього коледжу та ЖДТУ. Кожен день вони змінюватимуть маршрут та здійснюватимуть підрахунки”, – сказав Ткачук.

Відповідно до результатів аналогічного дослідження, яке проводили торік, “найпопулярнішими” вважаються тролейбуси №1,2,3. Найменшою популярністю користується тролейбус №7. Найактивніше житомиряни користуються транспортом з 8:00-09:00 та з 16:00.

Нагадаємо, що Житомирська міська рада планує виділити понад 84 млн грн трамвайно-тролейбусному управлінню. Незабаром у Житомирі можуть з’явитися комунальні автобуси.

Автор:Юлія РАДЬКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *