У подвір’ї  скупника металу знайшли бойовий артилерійський снаряд

У Радомишлі 27 березня  у результаті санкціонованого обшуку у домогосподарстві місцевого жителя, який без відповідних дозволів скуповував металобрухт, виявили небезпечний предмет часів Другої світової війни. З’ясування обставин триває у рамках розпочатого досудового розслідування. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Поліцейські провели санкціонований обшук обійстя та приміщень домоволодіння 56-річного чоловіка. На захаращеному металобрухтом подвір’ї у купі залізяччя поліцейські помітили підозрілий предмет, зовні подібний до артилерійського снаряда. Господар розповів, що знайшов небезпечний предмет у лісі і приніс додому, оскільки збирає металобрухт. На місце події викликали фахівців вибухотехнічної служби. Поліцейські вибухотехніки поза межами населеного пункту провели знищення боєприпасу. За їх висновками, це артилерійський снаряд часів Другої світової війни калібру 100 мм, бойовий і міг становити реальну загрозу для безпеки людей”, – йдеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація події – ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Окрім того, триває з’ясування усіх обставин у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.213 ( Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) ККУ.

Нагадаємо, авіабомбу, гранати, міни, артснаряди та знайшли на полі у Малинському районі.  Група піротехнічних робіт управління ДСНС Житомирщини  знищила 156 артилерійських снарядів часів минулих війн, що були виявлені напередодні у Малинському районі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *