У тендері на закупівлю бердичівськими комунальниками газу брали участь компанії з однією адресою

Бердичівська місцева прокуратура скасувала результати тендеру, проведеного КП «Бердичівкомунсервіс» на суму 702 тис. 660 грн. Причина: учасники аукціону знаходяться за однією і тією ж адресою. Про це повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У зазначеному конкурсі взяли участь лише два учасники-підприємства, засновниками яких є одні й ті ж особи, до того ж, зареєстровані за однією адресою», – йдеться у повідомленні.

Мова йде про два вінницькі підприємства ТОВ «БердичіГлобал-Енерджи» та ТОВ «Глобал-Трейд-Груп ЛТД». Згідно із реєстром фізичних та юридичних осіб, обидва підприємства знаходяться за однією адресою і зареєстровані у Вінниці по вулиці Литвиненко-Вольгемут, 31а.

До квітня 2018 року підприємствами керували одні й ті ж особи — подружжя Івана та Вікторії Гуленків. Однак 17 квітня 2018 року директор «Глобал-Трейд-Груп ЛТД» Павло Побережник придбав його за 10 млн грн і став кінцевим бенефіціарієм. Власницею ж «Глобал-Енерджи» з травня 2018 року стала дружина директора підприємства Олега Сороки. За даними порталу «Opendata», вона придбала фірму у колишніх власників за 10 тис. грн. Згадані підприємства є постійними учасниками тендерів, які проводять комунальні підприємства та установи Бердичева. Так, протягом лютого КП «Бердичівкомунсервіс» двічі проводило тендер на закупівлю скрапленого газу. Оскільки обидва рази у конкурсі брало участь лише ТОВ «Глобал-Енерджи» — результати тендеру скасовували. Однак уже з грудня 2017 року у тендерах, які проводять бердичівські комунальники, беруть участь вже дві компанії — «Глобал-Енерджи» та «Глобал-Трейд-Груп ЛТД». Ці ж компанії беруть участь у закупівлях газу для центральної міської лікарні Бердичева.

Протягом 2017-2018 років КП «Бердичівкомунсервіс» заплатив ТОВ «Глобал-Енерджи» за скраплений газ, згідно із відкритими даними, 513 тис 423 грн 10 коп. Центральна міська лікарня Бердичева придбала у компанії «блакитного палива» аж на 21 тис. 336 грн 32 коп. У лютому 2018 року лікарня Бердичева провела тендер на закупівлю газу для опалення своїх приміщень. Сума тендеру склала 30 тис. грн. Участь у аукціоні брали ті ж самі компанії. Переможцем стало «Глобал-Енерджи». Однак після підписання договору на постачання газу замовник та підрядник невдовзі розірвали його за згодою сторін.

Нагадаємо, що фірмі нардепа Ревеги заплатять майже півтора мільйона за бердичівські дороги. Прокуратура наполягає на арешті керівника Бердичівського райсектору міграційної служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *