На стіні обласної бібліотеки відкриють стінопис з зображенням Ольжича

У Житомирі до 111 річниці з дня народження поета, публіциста, археолога та політичного діяча Олега Ольжича відкриють стінопис з його зображенням. Про це повідомила прес-служба міської ради. Захід відбудеться 21 липня о 19:00 годині біля центрального входу в Житомирську обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олега Ольжича.

«У рамках відкриття відбудеться показ кінострічки про життєвий та творчий шлях нашого видатного земляка, презентація відтворення кераміки та малюнків Доби трипільської культури, виступ виконавців патріотичної авторської пісні, Житомирського осередку «Пласт». Захід відбудеться за підтримки Управління культури Житомирської міської ради, представників влади та громадських організацій», – йдеться у повідомленні.

До слова, у жовтні минулого року Ольжичу відкрили пам’ятник у сквері на вулиці Перемоги. Пам’ятник втілив в життя житомирський скульптор Василь Фещенко.

Довідково: Олег Ольжич (Кандиба) народився в Житомирі 1907 року. Батько — відомий поет та письменник Олександр Іванович Кандиба (псевдонім Олександр Олесь), мати — Віра Антонівна Свадковська, гімназійна вчителька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *