54% жителів області ввжають себе бідними

За даними проведеного вибіркового опитування домогосподарств жителів області, 54% респондентів віднесли себе до бідних, 46% – до небідних, але ще не представників середнього класу. Про це повідомили у головному управлінні статистики області.

«За даними проведеного вибіркового опитування домогосподарств щодо самооцінки рівня своїх доходів кожен п’ятий опитаний повідомив про покращення свого матеріального стану, у кожного другого він не зазнав змін, решта – відмітили його погіршення.

Майже дві третини домогосподарств оцінили рівень своїх доходів протягом року як достатній, але заощаджень робити їм не вдавалося, 15% мали можливість заощаджувати. Разом з цим кожне п’яте домогосподарство постійно відмовляло собі в найнеобхіднішому, крім харчування.

За оцінкою матеріального добробуту 54% респондентів віднесли себе до бідних, 46% – до небідних, але ще не представників середнього класу», – йдеться у повідомленні.

При визначенні пріоритетних напрямків спрямування можливих додаткових доходів 54% домогосподарств спрямували б їх в першу чергу на лікування, 52% – на відпочинок, 49% та 34% – відповідно на поліпшення житлових умов та накопичення, по 32% – на покращання харчування та купівлю одягу і взуття, 24% – на придбання побутової техніки.

Нагадаємо, роботодавці області заборгували своїм працівникам 5,5 мільйонів гривень зарплати. На Житомирщині середня зарплата перевищила «мінімалку» та прожитковий мінімум.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *