Облрада хоче відмовитися від продажу ділянки під бурштин в Олевському районі

Житомирська обласна рада хоче відмовити Держгеонадра у погодженні продажу з аукціону спецдозволу на видобуток бурштину у Олевському районі. Відповідний проект рішення сесії оприлюднили на сайті облради.

«Відмовити у погодженні продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянки «Семенівська» площею 19,0 га, яка знаходиться в Олевському районі Житомирської області», – йдеться у документі.

Планують відмовити також у погодженні на промислову розробку п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу акціонерним товариством «Кварцсамоцвіти» у Хорошівському районі на площі 1359 га.

АТ «Кварцсамоцвіти» вже вп’яте звертається по дозвіл до Держгеонадра, а ті, в свою чергу, до обласної ради. Чотири рази депутати відмовляли підприємству.

Згідно із реєстром фізичних та юридичних осіб, кінцевим бенефіціарієм підприємства є громадянин Кіпру Васілікі Аргіру.

Нагадаємо, що обласна рада зібралася на позачергову сесію, щоб погодити спецдозволи на користування надрами. У червні облрада планувала погодити продаж спецдовзволів на користування двома «бурштиновими» ділянками у Ємільчинському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *