У Новограді «під ялинку» можуть отримати відставку міського голови

Депутати Новоград-Волинської міської ради вже на найближчій сесії можуть припинити повноваження мера Віктора Весельського. Відповідний проект рішення сесії оприлюднили на сайті міськради.

«Достроково припинити повноваження Новоград-Волинського міського голови Весельського В. Л. на підставі протоколу лічильної комісії з таємного голосування», – йдеться у документі.

Обов’язки міського голови до наступних виборів виконуватиме, згідно із проектом рішення, секретар міської ради Василь Остапчук. Останній має звернутися до Верховної Ради із клопотанням щодо позачергових виборів мера у Новограді-Волинському.

Проект рішення погодили майже всі посадові особи міської ради. Перший заступник Весельського Сергій Колотов під своїм підписом дописав «згідно висновку юридичного відділу рішення є незаконним». Замість керуючого справами виконкому проект підписала його заступник. Також додала «з урахуванням висновку юридичного відділу». Подібні «коментарі» залишили т. в. о. начальника юридичного відділу та голова постійної депутатської комісії з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян.

У самому ж юридичному відділі проект рішення про відставку Весельського вважають незаконним. На думку т. в .о. начальника, припинення повноважень міського голови можливе лише за умови порушення ним Конституції та інших законодавчих актів.

«Факт наявності будь-якого правопорушення потребує доведення у встановленому законодавством порядку. Враховуючи викладене, відсутні законні підстави для прийняття рішення ради щодо дострокового припинення повноважень міського голови», – йдеться у висновку юридичного відділу.

Нагадаємо, що у Новограді-Волинському провалили сесію, на якій мали розглядати питання відставки Весельського. Меру Новограда-Волинського висловили недовіру і він одразу пішов на лікарняний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *