Очікуються дві хвилі підйому захворюваності на грип у Житомирській області, – фахівці

На Житомирщині з 30 вересня розпочинається епідсезон захворюваності на грип та ГРВІ. Про це повідомила пресслужба ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Очікуються дві хвилі  підйому захворюваності: у грудні  та наприкінці січня —  початку лютого, з можливим піком на четвертому тижні 2020 року. За розрахунками  Всесвітньої організації охорони здоров’я, упродовж нового епідемічного сезону в Північній півкулі циркулюватимуть віруси грипу, подібний  до  A/Brisbane/  02/2018 (H1N1) pdm09; вірус, подібний    до  A/Kansas/14/2017 (H3N2); вірус, подібний    до  B/Colorado/06/2017 (лiнiя B/Victoria/2l87); вірус, подібний    до  B/Phuket/3073/2013  (лiнiя  B/Yamagata/l6/88). Епідемічний поріг для нового сезону 574,6 на 100 000 населення», – йдеться у повідомленні.

У лабораторному центрі кажуть, що найкращий засіб профілактики грипу — це щорічна вакцинація, яка зменшить ризик захворіти на грип, виникнення серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

Нагадаємо, у минулому епідсезоні в Україні зареєстрували 64 летальних випадки від грипу, в тому числі в 12 дітей. В нашій області помер один дорослий.  Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. Найкращий час для щеплення — напередодні грипозного сезону (у вересні-жовтні).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *