У Житомирі судили чоловіка, який вкрав… 16 жіночих шуб на півмільона гривень

У Житомирі 3 січня Корольовський районний суд виніс вирок чоловіку, який викрав 16 жіночих шуб із місцевого магазину. Про це повідомила пресслужба суду.  

Обвинувачений викрав 16 жіночих шуб з місцевого магазину, чим завдав власнику матеріальну шкоду на загальну суму 516 800 грн (що відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України відноситься до великих розмірів, що перевищує 250 і більше разів неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину). Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину  у вчиненні даного злочину визнав повністю. У вчиненому щиро розкаюється, жалкує про свої дії”, – йдеться у повідомленні.

Обираючи вид та міру покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, що відноситься до категорії тяжкого, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують і обтяжують його відповідальність.

Санкція частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України  передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Судом ухвалено вирок, яким чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі. Але на підставі статей 75, 76 Кримінального кодексу України чоловіку встановили іспитовий строк – 3 роки. Якщо протягом цього часу він не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки (періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган із питань пробації про зміну місця проживання та роботи) – то призначене покарання відбувати не буде.

Запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 96 050 грн залишили без змін до набрання вироком законної сили.

Нагадаємо, 28-річний коростенець заліз у вікно і викрав продукти із холодильника свого родича. У магазині бердичівлянин викрав скриньку для пожертв разом із грошима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *