До проєкту Людмили Зубко «Альтернатива є – безпечна школа» приєдналася ще одна школа

До проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», ініціатором якого є підприємиця, засновниця ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко, долучився ще один навчальний заклад. Ним стала Недільна школа при Свято-Михайлівському кафедральному соборі, в якій навчається близько 1300 учнів. Педколектив школи складається з майже півсотні вчителів.

«У нас є два виходи: або жити і боротися, або отримати покоління безробітних батьків та неосвічених дітей. Тому для мене дуже важливо, щоб до проєкту долучалося якомога більше шкіл. Сидіти і нічого не робити – це найстрашніше, що може відбуватися в умовах інфекційної загрози», – зазначила Людмила Зубко.

Фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC на чолі з лікарем-епідеміологом Андрієм Александріним уже провели ретельну перевірку приміщень навчального закладу та оцінили рівень їхньої інфекційної безпеки. За результатами цього аудиту інфекціоністи розроблять рекомендації щодо необхідних інфекційних заходів.

За словами Зубко, мета проєкту полягає у зниженні на 90% інфекційних ризиків у школах. «У нас є досвід, є команда. І ми готові не тільки теоретично розповідати про правила безпеки, а відпрацьовувати повний комплекс заходів на прикладі конкретних шкіл», – наголосила Людмила Зубко.

Окремо Людмила Зубко підкреслює, що аналогічну допомогу її команда готова надавати й іншим навчальним закладам Житомира.

Для того, щоб приєднатися до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», вчителям або батькам слід заповнити так званий чекліст самоперевірки своєї школи. Анкета самоперевірки розроблена фахівцями-інфекціоністами. Вона розміщена на сайті https://zubko.com.ua/safeschool.

Очікується, що найближчим часом команда Зубко проведе у Житомирі тренінги для учнів, батьків та вчителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *