Купуємо драбину — на що звернути увагу

Щоб полегшити собі підйом на невелику висоту люди віддавна використовували драбину. З плином часу драбини стали більш складними та зручними. А якщо ви вирішите купити драбинув компанії УкрСтандарт, то можете не хвилюватись за якість та надійність товару. Така драбина добре вам послужить не тільки під час будівництва та модернізації інтер’єрів, але і пізніше, коли, наприклад, потрібно буде замінити лампочку, помити високі вікна або повісити штори. У будинках з садом завдяки драбині можна збирати фрукти з дерев, а взимку — розвішувати ялинкові гірлянди.

Драбини поділяються за способом використання:

  • Стрем’янка— стабільна, безпечна та зручна у використанні, з можливістю пересуватися по сходинках з одного або обох боків. Вона добре підходить для прибиральних робіт та усунення незначних дефектів.
  • Приставна драбинаідеально пасує для роботи на висоті, часто телескопічно розсувається, що значно збільшує діапазон робіт. Багато користувачів віддають перевагу цій моделі, оскільки вона міцно впирається в стіну і не має коливального ефекту.
  • Шарнірна драбинатрансформується до потрібного положення. Зазвичай ними користуються будівельні бригади.

Безпека

З міркувань безпеки варто шукати драбину, обладнану спеціальними ланцюжками або ремінцями для запобігання ковзанню на східцях та дугою для тримання, щоб запобігти падінню з драбини. Нековзкі протектори, наприклад, покриті шаром ПВХ або з жолобками (що забезпечує ефект тертя) також забезпечать надійність використання. Стабілізацію під час роботи гарантує велика, безпечна верхня сходинка. Не менш важливими є протиковзкі ніжки та поручні, які зустрічаються у все більшій кількості моделей.

Використовуючи драбину, пам’ятайте про точки опори, тобто стопи та долоні, що гарантує стабільність, рівновагу і, отже, безпеку використання. Виконуючи різні роботи, слід спиратися на дві ноги та одну руку або на одну ногу та обидві руки.

Практичні поради

Драбина — це не тільки будівельне обладнання, її дуже часто використовують в домашньому господарстві. Складана модель, зручна та легка у перенесенні, прослужить довгі роки. Якщо потрібні додаткові аксесуари, шукайте драбину з практичним гачком, на який можна повісити, наприклад, відро або кошик. При роботі на висоті корисна також додаткова полиця для того, щоб розмістити на ній фарбувальне приладдя. Її наявність позбавить необхідності постійно спускатися вниз.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *