Який буває ламинат для підлоги

Перед тим, як вибрати ламінат для підлоги від «Леруа Мерлен», подумайте про особливості експлуатації підлогового покриття приміщення, де ви плануєте його укладати.

Має значення:

  • навантаження на підлогу;
  • прохідність;
  • рівень вологості;
  • наявність системи «тепла підлога».

Перераховані вище чинники накладають певні вимоги до підлогового покриття. Відповідь на питання, який ламінат краще, буде однозначною: той, який підходить під конкретні умови експлуатації. Проаналізувавши умови і ознайомившись з основними характеристиками даного покриття, ви зрозумієте, який ламінат найбільше підійде для вашої квартири.

Який ламінат вибрати для житлової кімнати

Перед тим, як вибирати ламінат для кімнати потрібно визначитися з дизайном оформлення приміщення, оскільки за відтінком декору поверхні підлогове покриття повинне відповідати загальному стилю кімнати. Для житлових кімнат також має велике значення шумоізоляція. Ви можете вибрати спеціальну звукоізолюючу підкладку або ознайомитися з тим, як вибрати підкладку під ламінат, і придбати відповідний матеріал.

Тепер кілька слів про те, що краще для кімнати: паркетна дошка або ламінат? Паркет дорожче коштує і складніший у догляді, може скрипіти при неправильно підготовленій основі, але має шар натурального дерева, тому така підлога:

  • тепла;
  • антистатична;
  • екологічна.

Покриття з ламінату менш екологічне, ніж з натурального дерева, але більш стійке до зміни вологості в приміщенні, до крапкових навантажень і до стирання, доступніше за ціною й простіше в догляді.

Який ламінат вибрати для кухні

Кухня вимагає вологостійкого, екологічного і простого в прибиранні підлогового покриття. Багато хто вибирає для підлоги на кухні плитку або керамограніт, але якщо ви вирішили постелити на кухні ламінат, то варто надати перевагу водостійкому ламінату класу 32 або 33 зі спеціальним захистом на замках від проникнення вологи. Найкраще для кухні підійдуть фактурні колекції, наприклад з декором під дуб, оскільки на них менш помітні плями.

Який ламінат вибрати для коридору

Багато хто задається питанням, що краще для коридору: ламінат чи лінолеум? Лінолеум коштує дешевше, але довго прослужать тільки дорогі варіанти. До того ж лінолеум виглядає не так ефектно, як ламіновані покриття. Особливістю коридору є висока прохідність і необхідність частого прибирання, тому для коридору найкраще підійде ламінат класу 32 або 33–34 з гладкою поверхнею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *