На гепатит А захворіли ще 9 жителів області. Цього разу у Ємільчинському районі

У селі Миколаївці упродовж періоду з 9 вересня по 14 жовтня 2016 року на гепатит А захворіли дев’ять людей. З них вісім – буди контактними особами хворому. Усі вони госпіталізовані до інфекційного відділення Ємільчинської ЦРЛ. Про це повідомила прес-служба ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Серед хворих вісім дорослих та одна  дитина. Захворювання протікає у легкій формі. Випадки захворювань реєструються серед жителів вулиці Гагаріна села Миколаївки. Всього зареєстровано шість вогнищ, в тому числі п’ять домашніх вогнищ, та одне вогнище в організованому колективі (один випадок – техпрацівник школи). Серед захворілих учнів школи села Миколаївки немає», – йдеться у повідомленні.

Станом на 18 жовтня 2016 року після проведеного лікування виписані четверо хворих. Залишилось в стаціонарі – п’ять хворих.

«У вогнищах відібрано 11 проб питної води на антиген ВГА – результати негативні, досліджено дев’ять проб води на коліфаги – отримано два позитивні результати. Розроблено план заходів по локалізації та ліквідації вогнищ», – повідомили у прес-службі.

У вогнищах встановлено медичне спостереження за 21 контактним в домашніх вогнищах та 167 контактними в школі, організована поточна дезінфекція у домашніх вогнищах та в школі. При обстеженні школи виявлені порушення питного режиму. Проводиться санітарно-освітня робота серед школярів та населення села. Направлені рекомендації директору ЗОШ села Миколаївки по недопущенню розповсюдження ВГА серед школярів.

Нагадаємо, 11 дітей із Зороківського козацького ліцею потрапили до лікарні із гепатитом А. Після укусу хворого на сказ лиса пенсіонерку доправили до лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *