В області до 5 тисяч хворих на грип та ГРВІ, більшість – діти

За результатами спостереження за епідситуацією із захворюваності на грип та ГРВІ, захворіли понад 4 тисячі 800 жителів області. Більша частина хворих – це діти. Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

«За 42 тижні спостереження за епідситуацією із захворюваності на грип та ГРВІ в області захворіло 4809 осіб, із них 3369 дітей віком до 17 років. Показник по захворюваності становить 385,2, що на 24 % нижче  епідемічного порогу для даного періоду», – повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Березовський.

Нині госпіталізовано 197 хворих. Смертельних випадків від грипу та його ускладнень за тиждень не зареєстровано.

Довідково. За даними МОЗ України, рівень захворюваності в епідсезон 2016 – 2017 років майже на 20 % перевищує минулорічні показники аналогічного періоду. У нинішньому епідсезоні грипу та ГРВІ в Україні вже зареєстровано 472054 хворих, – повідомляє Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України. За період з 3 по 23 жовтня за оперативними даними територіальних органів охорони здоров’я перехворіло 1,1 % населення (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та міста Севастополя). Діти віком до 17 років становлять 70,1 % від загальної кількості захворілих.

За минулий звітний тиждень темп приросту захворюваності зростає як серед дорослих, так і серед дітей, проте у жодному з регіонів показники не перевищують епідемічних порогів. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській – 699,5, найменший – у Тернопільській областях – 220,6 на 100 тисяч населення.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами «грип» та «гостра респіраторна вірусна інфекція» 13873 особи (2,9 % від захворілих), з них 80,3 % становлять діти віком до 17 років.

Починаючи з 40 тижня 2015 року фахівцями вірусологічних лабораторій методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 26 зразків матеріалів від хворих на грип, позитивних результатів не визначено.

За звітний період в Україні летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, вакцинація проти грипу не проводилася.

Нагадаємо, 17 дітей з Кмитівської школи-інтернату потрапили до лікарні з гепатитом А. На Корбутівці замість «жеку» відкриють амбулаторію сімейної медицини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *