Вартість найпопулярніших “новорічних” продуктів на ринку у Житомирі

«Вголос.zt» поцікавився цінами на найпопулярніші “новорічні та різдвяні” продукти на ринку “Житній”. Відчутно подорожчали компоненти до традиційного святкового «Олів’є».

Вартість найпопулярнішої ковбаси для салату: лікарська –  67,90 грн / кг, класична – 55,90 грн/кг, баликова – 45,90 грн/кг та шинкова – 68,90 грн/кг. Банка горошку коштує 9-10 грн. Кілограм моркви – 4,90 грн. Огірки з діжки –  2 грн/шт.

Для інших салатів можна придбати пекінську капусту по 8 грн/кг, гриби “шампіньйони” – 33 грн/кг, банка консервованої кукурудзи коштує близько 15 грн. А “чашка” квашеної капусти, «корейського» буряку чи моркви коштує – 10 грн.  Десяток яєць можна купити за ціною 19-22 грн. Середня ціна твердого сиру – 120 грн/кг. 

Кажуть, що курку їсти у новорічну ніч не можна, адже прийдешній рік за Китайським гороскопом – рік Півня. Проте, дехто вирішує цього правила не дотримуватися. От для них пропонуємо дізнатися ціну на куряче філе, що коштує 52 грн/кг. Вартість цілої курки для запікання – 38,50 грн/кг. Для приготування шинки – свинина по 70 грн/кг, реберця – 40 грн/кг, сало – 30-35 грн/кг, підчеревина – 50 грн/кг.

Фрукти до шампанського: кислуваті мандарини з Грузії коштують по 25 грн/кг, трохи солодші “клементин” –  27 грн/кг. Банани – 25 грн/кг, ківі – 38 грн/кг, грейпфрут – по 38 грн/кг, гранат – 48 грн/кг.

Нагадаємо, у червні школярі у Хорошеві готували поліські страви за рецептами бабусь. Житомиряни розповіли, скільки грошей планують витратити на «новорічний стіл».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *