Майже 3 мільярди гривень виділила держава для об’єднаних громад

Цьогоріч на підтримку об’єднаних територіальних громад виділять 3 млрд грн з Держбюджету та ДФРР, торік громади отримали 53 млн грн фінансової підтримки від держави. Про це повідомив голова обласної ради Володимир Ширма.

За його словами, на Житомирщині працюють 32 об’єднані територіальні громади. У 22 із них вибори відбулися у грудні минулого року.

«Держава гарантує упродовж п’яти років дані громади активно підтримувати. Зараз проходять сесії, ми провели навчання з новообраними головами ОТГ, головами райдержадміністрацій, районних рад, управліннями та департаментами. Нині проходить процес реєстрації даних громад. Там, де були міста (Баранівка, Олевськ, Коростишів), – простіше, тому що була створена інфраструктура – той же відділ освіти, охорони здоров’я. Невеликі ж громади передають певні повноваження на районні структури, поки вони створять свої органи управління. Цей процес уже набрав обертів і матиме продовження у нинішньому році», – сказав голова обласної ради.

При голові облради функціонує координаційна рада – консультативний орган, який дозволяє координувати роботу між головами районних рад, сільськими і селищними головами, поки в органах місцевого самоврядування немає підпорядкованості.

Варто зауважити, що всього по Україні з Державного бюджету передбачено 1,5 млрд грн субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

Нагадаємо, підприємства області отримають кошти за вирощування льону та гречки. Компанії-підрядники не отримають кошти за укладку асфальту на Польовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *