Майже 17,5 мільйонів Овруч витратить на житлово-комунальне господарство

Овруцька міська рада має намір виділити 17,3 млн грн на житлово-комунальне господарство міста. Минулого року ця сума склала майже 18 млн грн. Про це йдеться на офіційному сайті мерії.

Понад 6 млн грн Овруцька міська рада виділить на благоустрій міста. До слова, минулого року з цією метою мерія витратила понад 8,5 млн грн. До співфінансування у місті планують залучити обласний бюджет.

Виключно на свої сили Овруцька мерія розраховує у наведенні ладу з дорогами. Цього року на це планують виділити понад 1 млн грн проти майже 2,4 млн грн минулого року.

Значно збільшаться витрати міського бюджету Овруча на матеріали та обладнання для місцевого водопровідно-каналізаційного господарства. Тут місцеві жителі знову розраховують на допомогу області. Тому передбачили на ці цілі аж 3,7 млн грн проти минулорічних 2,5 млн грн.

На капітальний ремонт житлового фонду та заміну вікон і дверей у під’їздах будинків Овруча мерія витратить 360 тис. грн. Для порівняння, у 2016 році на це витратили майже 346 тис. грн.

У понад 6 млн грн мають обійтися Овруцькій міській раді будівництво, реконструкція та технічне переоснащення об’єктів благоустрою, дорожнього, водопровідно-каналізаційного та житлового господарства. У мерії розраховують також на фінансову допомогу з державного і обласного бюджетів та на кошти Фонду регіонального розвитку. Адже минулого року Овруч витратив на це трохи більше, ніж 4,1 млн грн.

У зв’язку із плачевною ситуацією щодо створення ОСББ у Овручі, у міській раді очікують, що згадані витрати допоможуть містянам активізуватися щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Тим більше, що у мерії Овруча збираються також посилити роз’яснювальну роботу з цього приводу.

Для довідок. Житловий фонд Овруча складає 296 домоволодінь, які перебувають на балансі комунального підприємства. Ще 4 будинки обслуговують ЖБК. У житлових будинках міста Овруч мешкає близько 9 тис. осіб.

Нагадаємо, що у Овручі хочуть побудувати комунальний ринок. Землі Овруча розширять за рахунок прилеглих сільських рад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *