Житомирські десантники вперше представили Україну на міжнародних змаганнях «Виживання в зимових умовах»

Військовослужбовці 199-го навчального центру Високомобільних десантних військ взяли участь у чемпіонаті «Виживання в зимових умовах – 2017», який проходив в рамках 23-х Міжнародних зимових змагань Збройних сил Чеської Республіки з поліатлону. Це – перша участь представників Збройних сил України у таких змаганнях. Про це повідомила прес-служба Командування ВДВ Збройних сил України.

За інформацією прес-служби, представляли Україну на міжнародній арені учасники бойових дій: інструктори групи вогневої підготовки – старшина Микола Клюковський та сержант Роман Метельський, інструктори групи з виживання  –  сержанти Андрій Шаран та Дмитро Павлюк.

«Протягом трьох днів учасники змагань виборювали першість у переміщенні з картою на незнайомій гірській місцевості, спуску та підйомі на гірських та бігових лижах, орієнтуванні на місцевості, військовому альпінізмі, подоланні водних перешкод, швидкісній стрільбі зі стрілецької зброї, стрільбі з луку, метанні сокири та ножів, порятунку та евакуації поранених, втечі з полону, виживання на відкритому просторі без розведення багаття тощо», – йдеться у повідомленні.

Усього у міжнародних змаганнях, які проходили у Чеській Республіці, взяли участь 24 команди з шести країн.

За словами капітана української команди Миколи Клюковського, підготовка до змагань проходила у короткий термін, а деякі завдання доводилося виконувати вперше. Попри це військовослужбовці в окремих видах показали кращі результати, зокрема, у швидкісній стрільбі з автоматів та стрільбі з пістолета, підйомі на скелю за допомогою льодорубів та евакуації пораненого.

За підсумками змагань, десантники посіли 14 місце.

Нагадаємо, 250 км проїхали військовослужбовці, долаючи перешкоди (ФОТО). Військовослужбовець отримала подяку від Міністра молоді та спорту.

Автор фото: з сайту Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *