Понад 400 тисяч виділять на обладнання з фізики для двох житомирських шкіл

Дві житомирські школи – ЗОШ №5 та №24 отримають з міського бюджету більше 403 тис. 470 грн на лабораторне обладнання з фізики. За це проголосували 23 лютого депутати постійної комісії з питань бюджету.

«Для класів із поглибленим вивченням фізики потрібно придбати комплекти для практичних занять на тему «Механіка» і «Електрика та магнетизм». Виробником цього обладнання є наш завод «Електровимірювач». Пропонується по 15 комплектів на 1 клас, щоб змогли працювати по двоє учнів», – сказала заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко.

За її словами, подібні прилади виробляють тільки у Німеччині та на нашому «Електровимірювачі». Понад триста подібних комплектів уже закупили для шкіл Чернігова. Замовлення надходять також від Об’єднаних Еміратів та Сполучених Штатів.

«Німецькі відповідники значно дорожчі. Один комплект коштуватиме близько 800-900 тисяч гривень. Ми навіть не готові сьогодні цей варіант презентувати – розуміємо колосальність цієї суми», – сказав заступник міського голови Матвій Хренов.

Нагадаємо, що школи Житомира можуть отримати школи природничо-математичного циклу. Вчителі трьох міських та однієї сільської шкіл стали переможцями конкурсу «Вчитель року».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *