Студенти агроуніверситету стали кращими у Всеукраїнській олімпіаді «Лісове господарство»

На Всеукраїнській олімпіаді «Лісове господарство» команда Житомирського національного агроекологічного університету показала найкращий результат. Про це повідомила прес-служба університету.

Захід відбувся на базі навчального закладу протягом 24 – 26 травня. Цього року вперше за весь час проведення змагань участь в олімпіаді взяли 29  представників із 10 вищих навчальних закладів.

«Команду факультету лісового господарства Житомирського національного агроекологічного університету представляли: студенка V курсу Каприця Марина та студенти ІІ курсу скороченого терміну навчання – Бур’янчук Денис та Юхневич Дмитро», – йдеться у повідомленні.

У перший день олімпіади відбулися змагання та визначення зразків із дендрології, ботаніки та деревинознавства. Наступного дня відбулися другий і третій тури олімпіади. Спочатку теоретичний тур, а у  далі – змагання у лісових насадженнях із лісової таксації. У теоретичному турі кожному учаснику змагань надавався перелік тестових питань з таких дисциплін як дендрологія, лісознавство і лісівництво, озеленення населених місць, лісові культури та лісова таксація.

«В індивідуальному заліку, котрий є основним, студентка V курсу ЖНАЕУ освітнього рівня «Магістр» Каприця Марина здобула першість. Нагадаємо, що минулого року в Уманському національному університеті садівництва, де проходили подібні змагання, Марина зуміла показати третій результат. Дипломами були нагороджені учасники олімпіади – студенти агроуніверситету Бур’янчук Денис, Юхневич Дмитро», – розповіли у прес-службі.

За результатами змагань перше місце посів Житомирський національний агроекологічний університет, друге – Національний лісотехнічний університет України, третє – Харківський національний аграрний університет.

Нагадаємо, школяр із Житомирського району посів третє місце на чемпіонаті Європи з карате. Командну перемогу в Кубку з мотокросу здобули спортсмени з Житомирщини.

Автор фото: прес-служба університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *