Стало відомо, скільки грошей отримуватиме Житомир від гідроелектростанції

На найближчій сесії Житомирська міська рада розгляне договір із хмельницьким ТОВ «Свободна Енергія» щодо будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів. Відповідний проект рішення оприлюднили на сайті органу місцевого самоврядування.

Згідно із документом, до введення ГЕС в експлуатацію та отримання грошей за електроенергію ТОВ «Свободна Енергія» щомісяця сплачуватиме Житомирській міській раді 10 тис. грн за користування гідроспорудою. Вже після отримання перших розрахунків за енергоносії фірма платитиме трохи більше 10 відсотків від коштів, отриманих за продаж електроенергії. Гідроелектростанція, яку мають спорудити по провулку 2-му Кривому, 10а перебуватиме на балансі комунального підприємства «Експлуатації штучних споруд» Житомирської міської ради. Про це зазначається у проекті договору користування гідротехнічною спорудою.

Кінцевими бенефіціаріями ТОВ «Свободна Енергія» є хмельничанин Денис Галушко та житель Швеції Олівер Майкл Кабрера. Підприємство зареєстроване у січні 2014 року. Якраз тоді, коли у Житомирі вперше почали говорити про будівництво гідроспоруди на Тетереві.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Борис Пахолюк анонсував будівництво у Житомирі трьох гідроелектростанцій. Один із конкурсів інвестиційних проектів будівництва ГЕС на Тетереві у серпні минулого року виграло ТОВ «Свободна Енергія». Ця ж компанія бала будувати гідроспоруду у Коростишеві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *