9-річна дитина потрапила у реанімацію з діагнозом «правець»

На Житомирщині 9-річна дитина у важкому стані перебуває у реанімаційному відділенні з діагнозом «правець». Про це повідомила прес-служба ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«9-річна дитина з Житомирського району із первинним діагнозом: «правець», у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні. Ймовірною причиною зараження було інфікування колотої рани стопи. Це вже 6-й випадок правця серед дітей в Україні цього року», – йдеться у повідомленні.

До слова, правець – це гостре інфекційне захворювання, що уражає нервову систему, викликає судоми скелетних м’язових волокон, що ведуть до асфіксії. Звичайне оброблення рани антисептичними засобами (перекис водню, йод, зеленка тощо) знешкодити спори правця не може. Залежно від стану імунітету людини, хвороба може розвиватися швидко чи повільно.

Це вкрай небезпечне захворювання, яке загрожує смертельним результатом у разі відсутності належних щеплень або курсу профілактики. Воно відоме людству з дуже давніх часів. Багато років тому люди вмирали, бо не було необхідних щеплень та вакцин від правця.

Нагадаємо, що нещодавно що нещодавно жителька селища Андрушівки вночі потрапила до інфекційного відділення центральної районної лікарні через отруєння грибами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *